Loading...

PEUTEROPVANG

Een dagje peuteropvang

Korte omschrijving

Op de peuteropvang werken wij met een dagritme. Het dagritme dient als leidraad voor de dag. Het bied regelmaat voor de kinderen maar tevens ook structuur voor de medewerkers. Dit om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd eten, drinken, naar het toilet gaan, verschoond worden en hun rustmoment kunnen pakken. Zo blijft er voldoende tijd over voor vrij spel en/of (groep ’s) activiteiten.

De peuteropvang is gezellig en warm ingericht zodat dit voor de kinderen een thuis gevoel geeft. Er zijn verschillende hoeken gecreëerd waar ieder zijn uitdaging en fantasie de vrije loop kan laten gaan. Leren van en met elkaar vinden we heel belangrijk maar er wordt vooral nog veel gespeeld met en door de peuters, binnen maar zeker ook buiten als het even kan.
Tevens zoeken wij de verbinding en de samenwerking met de school regelmatig op. Dit is niet alleen heel gezellig maar het geeft de kinderen ook al een kijkje in de keuken van school, zo is de stap van ons naar de grote school niet meer zo heel spannend.

In de morgen kan er gebruik worden gemaakt van het peutermoment. Dit bieden wij aan voor kinderen met of zonder VVE-indicatie

De kinderen kunnen de hele dag door gebracht of gehaald worden op de opvang locatie. De tijden dat ouders hun kinderen komen brengen en halen zijn van tevoren bekend of doorgegeven aan de medewerkers.

De dagindeling wordt volgens onderstaande globale structuur elke dag herhaald. Bij mooi weer, uitstapjes of verjaardagen, kan het echter voorkomen dat er in het dagritme iets verschuift.

Tarieven

Optie1 - Vaste peuteropvang

Wij bieden een 48-weken contract aan op jaarbasis. De minimale afnamen per dag is 4 uur. In deze 4 uur gaan wij spelen, leren, ontdekken en groeien zodat we iedereen kunnen vertellen hoe het was!

€ 7,25 p/u*

*tarief is in 2020 geïndexeerd

Optie 2 - Flexibele opvang

Als u meer informatie nodig heeft over wat flexibele opvang inhoud en waarom deze optie misschien beter bij u past, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen via de e-mail, telefoon of even binnen lopen, net zo gezellig! Wij kunnen u dan meer vertellen over deze optie en een persoonlijk pakket samenstellen.

€ 7,75 p/u*

*tarief is in 2020 geïndexeerd

Globaal dagritme

Tijdstip Omschrijving
6.30 uur De kinderen kunnen worden gebracht vanaf 6.30. Ouders en medewerkers hebben de gelegenheid om informatie uit te wisselen.
9.30 uur Liedjes zingen/verhaaltje lezen/kring. Gezamenlijk eten we fruit/groenten en drinken we water of sap.
10.00 uur Verschonen en toiletbezoek.
11.30 uur Daarna wordt er verder gegaan met het aanbod van het peutermoment. Bij mooi weer wordt het aanbod naar buiten verplaatst.
12.00 uur De kinderen die enkel deelnemen aan het peutermoment worden opgehaald en de ochtend wordt doorgenomen met de ouders/verzorgers.
12.30 uur Handen wassen om daarna gezamenlijk de broodmaaltijd en drinken te nuttigen.
13.00 uur Verschonen en toiletbezoek. Sommige kinderen gaan even rusten. De anderen kunnen vrij spelen en/of knutselen/spelletjes doen.
15.00 uur Gezamenlijk een tussendoortje eten en drinken.
15.30 uur Verschonen en toiletbezoek.
16.00 uur Eventueel nog even lekker naar buiten spelen.
16.30 uur Eventuele eters krijgen een warme maaltijd.
18.00 uur Ophalen van de kinderen en het doornemen van de dag met de ouders/ verzorgers.

Beleidsplannen

GGD