Loading...

Peuteropvang

Een dagje peuteropvang

Korte omschrijving

Op de peuteropvang werken wij met een dagritme. Het dagritme dient als leidraad voor de dag. Het bied regelmaat voor de kinderen maar tevens ook structuur voor de medewerkers. Dit om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd eten, drinken, naar het toilet gaan, verschoond worden en hun rustmoment kunnen pakken. Zo blijft er voldoende tijd over voor vrij spel en/of (groep ’s) activiteiten.

De peuteropvang is gezellig en warm ingericht zodat dit voor de kinderen een thuis gevoel geeft. Er zijn verschillende hoeken gecreëerd waar ieder zijn uitdaging en fantasie de vrije loop kan laten gaan. Leren van en met elkaar vinden we heel belangrijk maar er wordt vooral nog veel gespeeld met en door de peuters, binnen maar zeker ook buiten als het even kan.
Tevens zoeken wij de verbinding en de samenwerking met de school regelmatig op. Dit is niet alleen heel gezellig maar het geeft de kinderen ook al een kijkje in de keuken van school, zo is de stap van ons naar de grote school niet meer zo heel spannend.

In de morgen kan er gebruik worden gemaakt van het peutermoment. Dit bieden wij aan voor kinderen met of zonder VVE-indicatie

De kinderen kunnen de hele dag door gebracht of gehaald worden op de opvang locatie. De tijden dat ouders hun kinderen komen brengen en halen zijn van tevoren bekend of doorgegeven aan de medewerkers.

De dagindeling wordt volgens onderstaande globale structuur elke dag herhaald. Bij mooi weer, uitstapjes of verjaardagen, kan het echter voorkomen dat er in het dagritme iets verschuift.

Tarieven

Optie1 - Vaste peuteropvang

Wij bieden een 50-weken contract aan op jaarbasis. De afname kan bestaan uit een hele dag van 7.00 uur tot 18.00 uur (minimaal 11 uur) of uit een ochtend van 7.00 uur tot 12.30 uur of een middag van 12.30 uur tot 18.00 uur (minimaal 5,5 uur). In deze tijd gaan wij spelen, leren, ontdekken en groeien zodat we iedereen kunnen vertellen hoe het was!

€ 8,75 p/u*

*tarief is in 2023 geïndexeerd

Globaal dagritme

Tijdstip Omschrijving
7.00-8.15 Inloop, vrij spel!
8.15 Opruimen
8.30 Dagopening met de dagen van de week ( kleuren Dalton) en de foto’s .
8.45 Liedjes zingen en fruitmoment, erna verschoonmoment/ toiletbezoek.
9.30 Start grote kring met Demonstratiespel.
10.20 Wissel van keuze.
10.45 Opruimen met opruimliedje.

Terug naar de kring.

Afsluiting kring met evaluatie van de gekozen activiteiten, het themaboekje, themaliedje.

11.00 Buiten spelen , als het regent met de overalletjes en de laarsjes aan.
11.45 Opruimen buiten en naar binnen.
11.45-12.30 Vrij spel. Hier gaan we de daltonkwartiertjes inzetten!
12.30-13.15 Lunch
13.15-13.30 Verschonen, toiletbezoek en klaar maken om te rusten.
13.30-15.00 Rustmoment. De kinderen die wakker zijn spelen buiten of krijgen een activiteit aangeboden aan de tafel.
15.00 Tussendoortje
15.30 Middagactiviteit. Dit kan uiteenlopend zijn van buiten spelen tot het bezoeken van de kleine gymzaal op school.
16.30-18.00 Dagsluiting en overdracht naar ouders . Vanaf dit moment worden er kinderen opgehaald. Er wordt een activiteit aangeboden aan tafel of de leidster kiest ervoor om langer buiten te spelen.

Juridische documenten