Loading...

Kinderdagverblijf

Een dagje kinderopvang

Korte omschrijving

Binnen de kinderopvang werken wij met een dagritme. Het dagritme dient als leidraad voor de dag. Het biedt regelmaat voor de kinderen maar tevens ook structuur voor de medewerkers. Dit om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd eten, drinken, naar het toilet gaan, verschoond worden en slapen. Zo blijft er voldoende tijd over voor vrij spel en/of activiteiten.

De dagindeling wordt volgens onderstaande globale structuur elke dag herhaald. Bij mooi weer, uitstapjes of verjaardagen, kan het echter voorkomen dat er in het dagritme iets verschuift.

Bij de baby’s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aangehouden wat betreft voeding, slapen en verschonen. Zodra de baby wat ouder is, wordt er langzaam toegewerkt naar het dagritme van de rest van de groep.
De kinderen kunnen de hele dag door gebracht of gehaald worden op de opvang locatie. De tijden dat ouders hun kinderen komen brengen en halen zijn wel van te voren bekend of doorgegeven aan de medewerkers.

Tarieven

Optie1 - Vaste kinderopvang

Wij bieden een 50-weken contract aan op jaarbasis. De afname kan bestaan uit een hele dag van 7.00 uur tot 18.00 uur (minimaal 11 uur) of uit een ochtend van 7.00 uur tot 12.30 uur of een middag van 12.30 uur tot 18.00 uur (minimaal 5,5 uur). In deze tijd gaan wij spelen, leren, ontdekken en groeien zodat we iedereen kunnen vertellen hoe het was!

€ 8,75 p/u*

*tarief is in 2023 geïndexeerd

Globaal dagritme

Tijdstip Omschrijving
6.30 uur De kinderen kunnen worden gebracht vanaf 6.30. Ouders en medewerkers hebben de gelegenheid om informatie uit te wisselen.
9.30 uur Liedjes zingen/verhaaltje lezen/kring. Gezamenlijk eten we fruit/groenten en drinken we water of sap.
10.00 uur Verschonen en toiletbezoek en de slapers gaan naar bed. Daarna vrij spelen en/of (gezamenlijke) activiteit. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld.
11.30 uur Handen wassen om daarna gezamenlijk de broodmaaltijd en drinken te nuttigen.
12.00 uur Verschonen en toiletbezoek. Sommige kinderen gaan naar bed. De anderen kunnen vrij spelen en/of knutselen/spelletjes doen.
14.00 uur Tussendoortje eten en drinken met de eventuele slapers die weer naar bed gaan.
15.00 uur Tussendoortje eten en drinken met de rest van de kinderen.
15.30 uur Verschonen en toiletbezoek.
16.00 uur Eventueel nog even lekker naar buiten om te spelen.
16.30 uur Eventuele eters krijgen een warme maaltijd.
18.00 uur Ophalen van de kinderen en het doornemen van de dag met de ouders/verzorgers.

Juridische documenten